Tepa

Talaspuron Tepa, eestinajokoira. Synt. 12.5.2011.

Tepa eli Talaspuron Tepa, eestinajokoira, asustelee Lappeenrannassa mamman ja papan ja terrierilauman seurana sekä papan ja meidän jahtikoirana. Tepa on aikamoinen maalaiskoira, joka kyllä tietää mikä talutushihna on mutta joka ei juurikaan julkisilla paikoilla pyöri. Luonteeltaan Tepa on rauhallinen ja järkevä, ei turhia hötkyile. Maalaisuutensa takia massatapahtumat kuten näyttelyhallit ahdistavat, ja näihin ei ole tarkoitus enää enempää ujuttautua. Tämä ajokki asuu totaalisesti perheenjäsenenä eikä vain tarhakoirana. Saunassa on melkein oma laude koiralle ja hyvänä pidetään joka päivä.

Tepa kirittää mieluiten pupuja, mutta ajaa myös kettua ainakin jonkin verran. Tämä tuli yllätyksenä, sillä kukaan ei olettanut kettujen kiinnostavan. Mutta niin vain pappa näki että kauniisti kettu ajossa Tepan edessä juoksee. Supit Tepa noukkii pinnalta (ja välillä talojen alta ja kallioiden koloista) sujuvasti. Sorkanajoon lähtee vain tuoreeltaan ja varsinkin pappa saa sen kutsumalla pois. Jänisajoa ei koskaan vaihda sorkkaan.

Kokeisiin Tepaa ei vielä ole viety, vaikka suunnitteilla on ollut. Heikkoutena on tiet, joille hyvin helposti tulee hukka. Onneksi näitäkin on jo joitain selvitellyt, joten reeniä vain enemmän. 

Tepa on kerran vieraillut näyttelyssä Suomessa (EH) ja kahdessa näyttelyssä Virossa (ERI). Enempää näyttelyitä ei ole tarkoitus kierrellä. 

Faktaa Tepasta: 

Nimi: Talaspuron Tepa
(Vito x FI KVA MVA Ojan Kipi)
Synt.: 12.5.2011
Rek.nro: ER39258/11

Om: Markku Kaulio
Kasv: Jarkko Oksanen

Väri: tricolour

Hampaat: täydellinen saksipurenta

Korkeus: n. 50 cm

Tepa jalostustietojärjestelmässä.