Cilla

FI SE NO POHJ JVA Wildfay's Sails In The Breeze, parsonrussellinterrieri. Synt. 11.7.2011.

Cilla Sillinkäinen syntyi yllätysprinsessana kolmen pojan jatkoksi. Cillan emä Lilli (Wildfay's Little Raindrop, Elviksen täyssisko) oli todella miellyttävä, hyväluonteinen, riistaviettinen ja pieni parson, josta jo aikaisin varasin itselleni narttupennun. Onneksi tällainen syntyi, sillä pentue jäi Lillin viimeiseksi sen menehtyessä kohtutulehduksen seurauksena pentujen jälkeen. Cilla on ollut emänä Wildfay's -kennelin Ikea-pentueelle (synt. 2014).

Cilla on hyvin narttumainen ja kohtalaisen siro narttu. Cilla on pehmeä luonteeltaan ja kimeä ääneltään. Taistelutahtoa on auttavasti, sitä on nyt löytynyt ja vahvistetaan. Cillan kanssa on mukava työskennellä, se yrittää ratkoa ongelmia itse ja aktiivisesti tarjoaa toimintaa. Kotona se pääasiassa koristaa sohvaa mahdollisimman monen tyynyn päällä tai tuhoaa puruluita. Prinsessan elkeet ovat myös ulkoillessa, narussa juokseminen varsinkaan pimeällä, märällä, kylmällä tai lumisella ei ole Se Juttu. 

Nenätyöskentelyssä on Cillan vahvuus ja siitä tulikin kuudella kokeella Suomen Jäljestysvalio metsästyskoirien jäljestämiskokeista (mejä). Myös ensimmäinen koe meni hienosti, mutta jäljellä oli yksi ohittamaton, mysteeriksi jäänyt mörkö josta jouduttiin tuomitsemaan hukka. Tästä johtui ainoa 2-tulos ennen valioitumista. Kaksi VAHI1 on suoritettu, hirvikoe puuttuu. Ruotsin ja Norjan jälkivalion arvo saavutettiin luontevasti yksillä kokeilla, joten Cilla on myös Pohj JVA.

Cillaa on käytetty myös luolametsästyksessä, saaleiksi on saatu joitakin supikoiria ja mäyrän haukku. Cillallekin on omat paikkansa, mutta todella hyvää luolakoiraa siitä ei tule riittävän rohkeuden puuttuessa. Cillan uskaltaa laittaa töihin myös toisen koiran kanssa ilman ongelmia. Näkisin, että sopivaan urokseen yhdistettynä luolahommatkin voisivat jälkeläisillä toimia paremmin. Putkilla tuloksena on C38.
 

Faktaa Cillasta: 

Nimi: FI, SE JVA Wildfay's Sails In The Breeze
(Kinapak Gwe Agnus x FI KVA Wildfay's Little Raindrop)
Synt.: 11.7.2011
Rek.nro: FI44202/11

Om: Henna Puputti
Kasv: Heli Korpinen (kennel Wildfay's)

Väri: tricolour
Karva: broken

Hampaat: täydellinen saksipurenta
Silmät: terveet (12/2016)
Polvet: 0/0 (1/2017)
PLL clear by parentage
LOA clear
SCA clear
CAHY clear

Korkeus: n. 32 cm
Paino: n. 6 kg

Cilla jalostustietojärjestelmässä.