Eestinajokoira metsänhenki -pentue

Sakste Bravuurikas Benno x Talaspuron Tepa. Pennut syntyneet 11.5.2016 (4u+3n)

Tepa synnytti tiistain ja keskiviikon välisenä yönä eli 11.5. seitsemän uutta eestiläistä jakaumalla kolme tyttöä ja neljä poikaa. Synnytys onnistui hyvin, vaikka ensimmäinen pentu olikin tiukassa. Tepa on huolehtiva ja hyvä äiti ja koko katras voi hyvin! 

Tepan matkasi perheineen Viroon tapaamaan Bennoa. Astutukseen oli varattu runsaasti aikaa, mikä on hyvä sillä ensimmäiset päivät olivat Tepasta vähän liian aikaisin. Pari viimeistä päivää käytettiin hyödyksi ja homma saatiin onnistumaan. 

Onnenpoika Sakste Bravuurikas Benno (s. 4.10.2011) on metsästyskäytössä oleva pienikoinen (säkä n. 46 cm) uros. Benno ajaa hyvin jänistä sekä oman isännän että muiden kylänmiesten kanssa. Myös muutama kettu on ajon eteen sattunut. Kasvattaja Maris Siilmann on jaksanut kiertää Bennon kanssa näyttelykehiä ja sillä on jo ylimäärin sertejä MVA-arvoa varten. Koetulos valionarvon vahvistusta varten puuttuu, sillä omistaja ei ole kovin innostunut kokeista. Vahvistetut arvot ovat EE JMVA sekä EE V-14. Kaikki näyttelykerrat löytyvät täältä osoittaen, että Benno on ulkomuodollisesti rodunomainen. 

Luonteeltaan Benno on itsenäinen ja itsevarma ajuri. Metsäkoiralle vaadittavaa luonnetta löytyy ja järki on päässä. Benno tulee hyvin toimeen niin ihmisten, uusien tilanteiden kuin muiden koirienkin kanssa, vaikka toiset urokset välillä vähän ärsyttävätkin. Benno on kaikin puolin kelpo eestikki, toivottavasti jälkeläiset perivät molempien hyviä puolia riittävästi!