Elvis

FI KVA-V, FI, EE MVA, BH, AD, TK1 Wildfay's Sea Breeze, parsonrussellinterrieri. Synt. 7.7.2008.

Elvis tuli koeajalle v. 2009 ja jäi sille tielleen. Elviksestä olen yrittänyt koulia harrastuskoiraa ja kohtalaisesti olen siinä onnistunutkin. Elvis ei ole se pitkämielisin parson, joten haasteita on riittänyt reilusti, melkein asiassa kuin asiassa. Onneksi suurin osa niistä on selätetty ja saatu jollain tavalla hallintaan. Kovin tavoitteellista harrastamista tuo heikkous kyllä estää. Hyvä että ohjaajakaan ei ole kaikista kilpailuviettisin!

Elvis on henkilökohtainen palveluskoirani, jonka kanssa pk-puolen lajeja on tullut harrastettua enemmän ja vähemmän. Tuloksena on hyväksytysti vuonna 2011 suoritettu BH-koe (PAKK) ja vuonna 2014 suoritettu AD-koe (kestävyyskoe). Päälajina meillä oli pitkään henkilöhaku, mutta ryhmän kutistumisen myötä tämä oli pakko jättää. Ylijäämäaikaa on paikattu harrastamalla agia (mini 1), tokoa (alo) ja vähän rallytokoakin. Nyt on aloiteltu Nose Workia, katsotaan kantaako tuo laji hedelmää muutoin kuin ajanvietteenä.

Elvis on kunnostautunut myös mejässä, jossa verijälki kiinnostaa tasan niin pitkään ennen kuin sorkkaeläimen jälki tulee vastaan. Luolametsästys sen sijaan toimii paremmin, ja siinä lajissa Elvis on meidän talouden johtava yksilö. Kokemuksen karttuessa myös työskentelytyyli ja -otteet ovat parantuneet ja luolassa kestetään entistä paremmin ja tehokkaammin. Työtapa on fiksu ja terve, ja suurempia haavereita ei ole sattunut supin eikä mäyrän kanssa. Kärsimätön luonne aiheuttaa tässäkin lajissa toisinaan ohjaajan hermostumista, mutta vielä me yhdessä pesille on päästy. Vesiriistakokeissa olemme parivaljakkona menestyneet kohtalaisesti ja tavoitteena on lennoille päästä tositoimiin enemmänkin.

Luonteeltaan Elvis on kohtalaisen terävä, ei kovin sosiaalinen parson. Ihmisiin suhtaudutaan varauksella ja toisiin koiriin vaihtelevasti. Iän myötä on Elvis vähän lepsuuntunut, mutta laumaeläintä siitä ei koskaan tule vaikka omassa pienessä laumassaan selviytyykin. Elvis on puhtaasti muutaman ihmisen ja muutaman paikan koira. 

 

Faktaa Elviksestä: 

Nimi: FI KVA-V, FI, EE MVA, BH, AD Wildfay's Sea Breeze
(FI MVA Amos Vom Burgholz x FI MVA Miselin Mango Aloha)
Synt.: 7.7.2008
Rek.nro: FIN40073/08

Om: Henna Puputti
Kasv: Heli Korpinen (kennel Wildfay's)

Väri: tricolour
Karva: niukka broken

Hampaat: täydellinen saksipurenta
Silmät: terveet (2017)
Polvet: 0/0
PLL clear
LOA clear
SCA clear

Korkeus: 34,9 cm
Paino: n. 7 kg

Elvis on eläkkeellä jalostusasioista.

Elvis jalostustietojärjestelmässä.