Pentujuttuja

 

Parsonrussellinterrieri FI, SE JVA Wildfay's Sails In The Breeze eli Cilla näyttäisi olevan tukevasti tiineenä. 

Tammikuun puolessa välissä suuntasimme kulkumme Parolaan Hämeenlinnan kupeeseen. Siellä meitä odotteli Jeppe, eli KVA-L KVA-M Tupla-Täplän Bensaa Suonissa (synt. 21.11.2009). Reissu oli onnistunut, sillä Cillan ympärysmitta on alkanut lupaavasti kasvaa. 

Jeppe on jo aikuiseen ikään ehtinyt mukava ja rauhallinen uros, joka tulee toimeen kaiken kanssa ja osaa ottaa lungisti aina kun ei ole metsästystilanne päällä. Metsällä Jeppe on varsinainen luottopeli ja saalistakin sillä on jo reilun 350 pienpedon verran. Ompa Jeppe ehtinyt muutaman kerran ilveshaukkuunkin, mutta tästä lajista on vielä jääty hopealle. 

Jeppe on käynyt läpi jalostustarkastuksen, jonka tulokset on nähtävissä täällä. Luonnetestin tulokset löytyvät täältä.

Jeppe on kookas uros, mutta koska Cilla on nartuksi pienehkö niin toivon pentujen olevan tältäkin osin sopivia pyyntitouhuihin. Molempien koirien luonteet ovat ihanat, rauhalliset ja sopuisat. Toivon kovasti, että Jeppe paikkaisi Cillan puutteita metsästykseen liittyvissä ominaisuuksissa, ja Cilla antaisi itsestään ripauksenkin nenänkäyttötaitoja. Pennuista toivon ja odotan kasvavan hyväluonteisia metsästys- ja harrastuskoiria. 

Molemmat koirat ovat silmä- ja polvitarkastettuja. Jepen sisaruksella on todettu kaihi, tästä syystä Jepen silmät on tutkittu tiheästi (v. 2014, 2016 ja 2017). Cillan puolelta löytyy myös kaihia kantavia koiria, mutta kamalan suurta uhkaa en tästä sairaudesta näe. Riski on toki aina olemassa. Cilla on todettu olevan geneettisesti terve LOAn, SCAn (ataksiaa) ja CAHYn (periytyvä virtsakivi) osalta, lisäksi se on geneettisesti terve PLL:n (linssiluksaatio) osalta, sillä molemmat vanhemmista on testattu terveiksi. Pennut eivät siis voi sairastua em. sairauksiin, vaan ovat korkeintaan geneettisesti kantajia. 

Yhdistelmän sukutaulu löytyy täältä.

Alla kuvia komeasta Jepestä.

 

Pennut myydään harrastaviin, aktiivisiin koteihin, joissa on kiinnostusta kyseisen rodun käyttötarkoitukseen. Jos olet kiinnostunut pentueesta, otathan reippaasti yhteyttä sähköpostilla henna @ turpiainen.com (poista välit) tai puhelimitse 050 307 0083 niin kerron mielelläni lisää!