20.04.2015

Lomailua

Ja niin vierähti reipas viikko lomailun merkeissä. Pakattiin auto (lattiasta kattoon) ja suunnattiin Sallaan etsimään kadonnutta talvea. Löytyi! Lunta oli riittävästi.

N. 70 kilometriä latuja koluttiin ja vielä enemmän mutkamäkeä alas. Säät suosi, naama sai väriä muutenkin kuin mustasta silmästä. Sattui pieni haaveri pertsaa hiihdellessä, että otin ja rymäytin nurin alamäessä. Naama ruvella ja silmä mustana. Onneksi ei pahemmin sattunut. cool

En jaksa nyt jaaritella lomasta sen enempää, sillä mieltä vähän painaa perjantain uutiset. Jaska käytti Doran silmätarkissa tulevaa astutusta varten. Treffit oli sovittu, ja minä menin iloitsemaan pilkkeestä isin silmäkulmassa facebookissa. Virhe. Tällä kertaa pilke olikin Doran silmässä, vasemmasta silmästä löyty kortikaalinan katarakta sad Jalostus- ja pentuhaaveet romuttuivat siihen paikkaan. Harmittaa. 

Harmittaa siksi, että olin pitkään pohtinut Doran käyttöä ja etsinyt sille urosta. Harmittaa, kun meitä oli monta ketkä odotti näitä pentuja. Harmittaa, kun Doran toinen omistaja Heli on jo teettänyt yhdet pennut, ja riski niillä on aika iso. Harmittaa, kun joutuu kertomaan näitä uutisia Elvistä käyttäneille. Tämä nyt vain vaikuttaa niin moneen ihmiseen ja / tai koiraan. Tylsää. 

Harmittaa ehkä myös siksi, että ensimmäinen Huvittava pentue jää nyt tulematta. Parsoneiden osalta on täysin epävarmaa, milloin tällainen olisi enää odotettavissa. Eestiläistä astutellaan seuraavasta juoksusta jos vain kaikki menee hyvin. Mutta parsoneista ei ole tietoa. Saattaa puuttua sellainen olennainen asia kuin jalostuskoira. 

No, pieniä on nämä ongelmat elämässä, onneksi. Onneksi näitä tarkastuksia tehdään ja niitä on mahdollista tehdä. Ja onneksi tämä selvisi ennen pentueen tekoa!