25.02.2015

Kohta ne on valmiit!

Nimittäin Huvittavan nettisivut. Työ ja tuska, ainakin tuska, on ollut näitä kirjoitellessa. Mutta ehkä tuolla kohta on riittävästi infoa sitä haluaville. 

Aikaisempi blogi on pitänyt hiljaiseloa vuosikaudet. Ehkä Turpiaisen aika on vaan oikeasti ohi. Aloitan, tai ainakin yritän aloittaa puhtaalta pöydältä. En pysty kaikkea tapahtunutta briiffaamaan mihinkään, joten jos tiivistäisi vain viimeisen vuoden. 

Elviksen kanssa korkattiin pari uutta lajia viime vuonna. Startattiin vesiriistakokeissa, joista yllätyksekseni tulikin menestystä. Tälle vuodelle tavoitteeksi jäi viimeinen ykköstulos ja käyttövalioskumpat. Mutta en laita sitä vielä edes jäähtymään, ei nuolaista ennen kuin tipahtaa :)
Myös tokossa startattiin vuosien jahkaamisen jälkeen. Ekat kokeet meni niin pieleen kun voi mennä, koira piti niin mahotonta meteliä etten kuullut edes liikkuria. Ei liene yllätys ettei tulosta tullut, pisteitä kuitenkin kaikki 86 :D Tuosta kuitenkin noustiin, kun tajuttiin ettei halli ehkä ole se meidän paikka, ainakaan treenaamatta. Pari koetta käytiin suorittamassa huonommilla tuloksilla, mutta kesäkuussa kaikki (tai ainakin melkein) natsahti kohdalleen ja eka ykköstulos tuli. Siitä saakka olenkin sitten miettinyt että missähän luokassa sitä jatkaisi, eikä valintaa helpota tänä vuonna uudistuvat säännötkään. Katsotaan siis. 
Rallytokokin piti käydä kokeilemassa. Halusin Elviksen kanssa ralliin, josko se olisi sen hermoille parempi laji. No, ehkä se ei ainakaan miun hermoille ole parempi, mene ja tiedä. En ihan pysty tajuamaan noita sääntöjä, mutta tehdään tuota höntsäillen edelleen. Kokeissa kartturi sitten käännähtikin väärään suuntaan ja talsi lopulta radalta ulos. Ei siis tulosta. 
Agissa startattiin pari kertaa, olikohan kaikki tulokset hyllyjä...? Piti ihan tarkistaa, ei sentäs! Olihan siellä muutama vitonen ja yksi kymppikin. Ja jopa yksi ykköspalli vitosella, ei ole häävisti mennyt muillakaan :D
Kurkistettiinpa taas pitkästä aikaa myös pk-verhon taakse. Käytin Elviksen pyörälenkillä Saimaan Kanavan hienoissa maastoissa. Tulokseksi tästä lenkistä saa Elviksen nimen eteen liittää myös kirjaimet AD, eli kestävyyskoe oli hyväksytysti suoritettu.

Viime vuosi mejäiltiin TOSI ahkerasti. Useamman kympin edestä hikoiltiin metsässä. Elvis pääsi säälistä ja kannatuksesta hakemaan noita kolmosia, Cilla sen sijaan hoiti tulospuolen. Ja hienosti hoitikin, saatiin syksyllä juoda skumppaa kun JVA: oikeuttavat tulokset tuli kasaan! Tosin vahvistuksessa kesti TOSI pitkään, kun yhdet tulokset olikin kivasti hukassa monta kuukautta.. 

Molemmat koirat pääsivät myös LUT-kokeisiin, Cilla debyyttiinsä ja Elvis taas säälistä ja kannatuksesta mukaan. Molemmat haukkuivat sen normaalin odotuksen verran, C38. Kertoo kyllä aika paljon molempien tyylistä muutenkin, joten ihan onnistuneet kokeet olivat. 

Metälle on yritetty päästä lähes aina kun vaan mahdollista. Supeja on molemmille saatu joitakin, Elvis on kunnostautunut mäyränhaukkujanakin. Se jopa haki varmasta supipesästä (ne supit nähtiin) mäyrät. Ja sieltä sitä sitten odoteltiinkin kymmenisen tuntia pois.. 

Tepan kanssa on pupuja yritetty kiritellä. Vähän on kehnot kelit meinanneet välillä haitata harrastusta, mutta onneksi hyviä ajojakin saatiin. Nähtävästi miulla nää saaliit jää yhteen jänikseen per kausi, kun nytkään en sen enempää edes näköhavaintoja saanut. Kokeisiin saakka Tepaa ei viety. Kovasti sitä pohdittiin mutta aina kun näytti siltä että nyt menee hyvin, niin tuli joku kummallinen päivä ja ajo ei sujunutkaan. Rohkeus sitten petti ilmoittaa kokeisiin. Ehkä ensi kaudella?

Syksyllä jo vähän lintuja tähtäiltiin ja hirvipassissakin istuttiin. Ehkä ensi kaudella myös tätä lisää! 

Hmm. Mitähän vielä? 

Jos palataan tähän hetkeen. Huvittavalle on suunnitteilla kaksi pentuetta heti tälle keväälle. Tepan juoksuja odotellaan, on odoteltu jo tovi. Aikaisemmin on sanottu ettei missään nimessä saa jahtikaudella alkaa juosta ja nyt ei sitten juokse! Jospa tuo luonto kuitenkin hoitaisi homman piakkoin niin Tepa matkaa Vironmaalle miehiin. Tästä lisää sivuilla, kun on ajankohtaista. 

Myös Doran juoksuja odotellaan kevääksi. Dora on myös tarkoitus astuttaa tästä juoksusta, urosvalinnasta lisää kun asiat ovat julkaisukelpoisia. 

Olkoon tämä nyt uusi startti uudelle blogille. Toivottavasti saan ryhdistäydyttyä ja päivitykset ovat useammin kuin kerran vuoteen! :)